La poetessa cordovesa Elena Medel, que a la tardor de 2020 debutava en la narrativa amb “Las maravillas” i que li va valdre el Premi Francisco Umbral al Llibre de l’Any 2020, serà la protagonista de la quarta taula redona del cicle “Literatura i Música Pop…, al Palau” que organitza el Palau de la Música. La cita tindrà lloc a l’Almodí este dimecres, a les 19.30 hores, estarà acompanyada per la poetessa i periodista Paloma Chen i serà presentada i moderada pel periodista, escriptor i director del cicle, Rafa Cervera.
La presidenta del Palau, Gloria Tello, ha destacat respecte a esta nova cita que “podrem escoltar impressions i vivències relacionades amb l’obra d’una poetessa que compta amb destacats premis, que ha debutat amb molta força en el món de la novel·la i on no faltarà una certa perspectiva de gènere”. Tello ha afegit que la novel·la de la qual es parlarà este dimecres, “està en procés de traducció a tretze idiomes i la crítica és unànime en reconéixer l’obra i a la seua autora, una mostra més de la qualitat que està caracteritzant al nostre cicle”.
Fins a la publicació de “Las maravillas”, Medel havia escrit els assajos “El mundo mágico” en 2015 i “Todo lo que hay que saber sobre poesia” en 2018. I és que la poesia és el gènere que domina en la seua obra. Directora de l’editorial La Bella Varsòvia, que recentment acaba de formar part de la prestigiosa editorial Anagrama, Medel ha editat tres poemaris: dels llibres de poesia “Mi primer bikini” (traduït a l’anglés i al suec), “Tara” i “Chatterton” que li va valdre el XXVI Premi Loewe a la Creació Jove. Els tres llibres és van editar reunits en “Un día negro en una casa de mentira”. Medel ha rebut també el Premi Fundació Princesa de Girona 2016 en la categoria d’Arts i Lletres pel conjunt de la seua obra, així com la beca Leonardo per a Investigadors i Creadors Culturals 2021 de la Fundació BBVA.
En la taula estarà acompanyada per Paloma Chen, autora de la peça d’investigació periodística “Créixer en un xinés’” sobre joves d’origen xinés a Espanya. Ha coorganitzat esdeveniments com la “I Trobada de la Diáspora China en Matadero Madrid” i col·labora amb mitjans com El País, El Salt o À Punt. Ha guanyat el Premi Nacional de Poesia Visca “L de Lírica” 2020, per la seua poesia sobre la identitat intercultural.
L’entrada és gratuïta, amb reserva prèvia a través de la web https://www.palauvalencia.com/va/evento/literatura-i-musica-pop-al-palau-6-3/, fins a completar l’aforament de la sala.
La pròxima cita del cicle serà dimecres, 24 de novembre amb l’escriptor Miqui Otero, qui parlarà amb el periodista Salva Torres sobre les influències literàries i musicals de la seua última novel·la, “Simón”, Premi El Ojo Crítico de Narrativa 2020.