El festival de cinema no ficció també posa en marxa la iniciativa del Premi Jameson atorgat pel públic.
DocsValència Espai de No Ficció ha anunciat una novetat en la seua setena edició, la secció Docs en Curt, patrocinada per la Fundació SGAE. Durant els dies 6 i 7 de maig el festival acollirà una marató de curtmetratges valencians que es projectaran de manera contínua des de les 16:30 hores a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània (OCCC). Un total de 37 curtmetratges documentals es van inscriure en la convocatòria, dels quals 16 han sigut seleccionats per a ser exhibits.
Amb aquesta iniciativa, el festival reforça la seua aposta pel sector audiovisual valencià. “Aquest format és essencial per al desenvolupament de la cinematografia, ja que no solament permet contar històries d’una manera diferent, sinó que també experimenta amb nous llenguatges audiovisuals i el desenvolupament de noves carreres cinematogràfiques per als cineastes del futur”, ha explicat el co-director del festival Pau Montagud.
L’objectiu de Docs en Curt és oferir una experiència cinematogràfica única i diferent, que permeta al públic submergir-se en l’univers dels documentals de manera més intensa, dinàmica i emocionant. Serà una secció competitiva més del festival, i el curt guanyador rebrà un premi de 700€ atorgat per la Fundació SGAE. Els 16 curtmetratges seleccionats s’exhibiran de manera contínua amb permanència voluntària i de manera totalment gratuïta.
Aquesta secció suposa una oportunitat única per als directors valencians de presentar el seu treball al públic i rebre un feedback directe de l’audiència. Els realitzadors estaran presents per a conversar amb els espectadors després de cada projecció, brindant també una oportunitat única a l’audiència per interactuar i conéixer als cineastes.
L’edició de Docs en Curt d’enguany presenta una curada selecció de curtmetratges documentals que exploren una àmplia varietat de temes. Entre els títols seleccionats es troben ‘A ras de tierra, pero volando’, de Daniel Martínez y José Luis Carrillo; ‘Cuervos de Yokohama’, de Pau Berga; ‘El Maestrat Filmat” de Fermín Sales, ‘El océano análogo’ de Luis Macías, ‘Écoutez-moi (Escúchame)’ de Paula Armijo, ‘Fashion Victims 2.0’ de María Lorenzo o ‘GÜELO’ de Víctor Blanes Picó.
També s’exhibiran ‘Hardcore’ de Adán Aliaga, ‘La promoción’ de Lucía Sáiz Alegre, ‘La voz queda’ de Laura Pérez Gómez, ‘Perro asesino’ de Alexander Lemus Gadea, ‘Réquiem Georg’ de Raúl Riebenbauer, ‘Rethinking cities’ de Javier Cumella Jordán, ‘Sin prisa por llegar a ninguna parte’ de Pepe Sapena i ‘Vínculo’ de Lucía Silvestre Grau. Cada un d’estos curtmetratges documentals promet oferir una perspectiva única i inspiradora de la realitat que ens envolta.
Premi atorgat pel públic
A més de la secció Docs en Curt, tots els curtmetratges i llargmetratges en competició tindran l’oportunitat d’optar pel Premi Jameson atorgat pel públic. Durant tot el festival es col·locaran urnes en les seus de les projeccions perquè el públic puga votar per la seua pel·lícula favorita. Al final de cada jornada, s’anunciarà en les xarxes socials les puntuacions de cada pel·lícula per a generar un rànquing diari de les cinc pel·lícules més votades. En cas d’empat en la puntuació, el nombre d’assistents a una pel·lícula desempatarà.
El Premi Jameson és una iniciativa que celebra la participació activa del públic en el festival i el reconeixement de les millors pel·lícules. S’espera que aquesta iniciativa ajude a generar més interés al voltant de les pel·lícules en competició i atraiga a una audiència encara més ampla al festival.
El certamen compta, a més, amb el patrocini de l’Institut Valencià de Cultura de la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament de València. Amb la col·laboració d’ À Punt Mèdia com a Mitjà Oficial, IVACE Internacional, Festival Internacional de Cine Documental de la Ciudad de México (DocsMX), La Nau Centre Cultural de la Universitat de València, Taller Audiovisuales Universitat de València, EMT, Cines Lys, Octubre Centre de Cultura Contemporània, Col·legi Major Rector Peset, Jameson, Royal Bliss, Aquabona, Productoras Independientes Audiovisuales Federadas (PIAF), Kika Lux, RCAudio, Fundación SGAE, Munk i Muviment Cultural Bar.