Del 30 d’abril al 3 de maig, arriba a València Melting Point. Joieria Contemporània València (MPJCV), una trobada internacional bianual per a professionals i estudiants de joieria contemporània, organitzat des de 2012 pel Departament de Joieria de la Escola d’Art i Superior de Disseny de València (EASD València).

El projecte arranca en 2011 quan el Departament de Joieria de la EASD València es marca tres objectius: difondre a Espanya la nova joieria, mostrar la qualitat creativa i tècnica dels seus professionals, i reivindicar un títol d’Ensenyaments Artístics Superiors en Arts Plàstiques i Disseny. Este últim objectiu s’aconseguix en 2014 amb la implantació en la EASD València de l’Itinerari de Grau en Joieria i Objecte / Disseny de Producte, primer i
únic a Espanya fins al dia d’avui.

Les activitats previstes en Melting Point 2020 inclouen exposicions, conferències, itineraris o tallers repartides per espais culturals com el Museu Nacional de Ceràmica i Arts Sumptuàries González Martí (Ministeri de Cultura), Centre del Carme Cultura Contemporània (Generalitat Valenciana), Museu de la Ciutat (Ajuntament de València), Centre d’Artesania Comunitat Valenciana (Generalitat Valenciana), Centre Octubre Cultura Contemporània i la Sala d’Exposicions Velluters de la EASD València. A més, es comptarà amb un amplíssim programa “Off”, amb tallers, galeries i xicotets espais localitzats en el centre històric de la ciutat, com Fabrika12, Taller de Pepe March.

L’acte central del programa serà la inauguració de Schmuck 2020, el certamen i l’exposició internacionals més importants en el camp de la joieria d’autor que se celebren anualment a Munic i que, feliçment, vindrà per segona vegada a València, ara al Centre del Carme Cultura Contemporània. L’acte comptarà amb la presència del Wolfgang Lösche, Director del Departament de Fires i Exposicions de la Handwerkskammer für München und Oberbayern (Cambra d’Artesania de Munic i Alta Baviera) i Director de Schmuck.

Es pretén amb tot això projectar la imatge de la joieria a Espanya i reforçar el posicionament de València com un dels centres europeus més importants en este sector artístic, educatiu i professional.


Dades bàsiques

Data:
Del 30/04/2020 al 03/05/2020
Horari:

Consultar programa.